miercuri, 7 mai 2014

Klinker Caramida Aparenta

     Klinkerul si caramida aparenta decorativa pentru pavaj este folosita pentru alei, trotuare, terase exterioare trepte scari, garduri, fatade exterioare. Klinkerul este un material cu calitati superioare, rezistenta la compresiune este de trei-patru ori mai mare decat a pavelelor de beton, iar uzura este jumatate fata de uzura betonului.
     Suprafata fina sau structurata 3D si culoarea maro clasica pentru terase exterioare dau valoare acestui model gresie klinker in foarte multe amenajari.

      Klinker tip gresie, trepte, contratrepte, glafuri si caramida aparenta de culoare maro realizate dintr-un material deosebit de rezistent socurilor termice, chimice sau mecanice. 
      Produsele klinker se obtin prin topirea la temperaturi ridicate  (1050-1200C) timp de 30-50 de ore a unor argile imbogatite cu portelan si samota.

Datorita calitatii materiei prime si arderii pentru timp indelungat se obtine un material extrem de compact si cu rezistenta ridicata.Klinkerul este un material cu o absorbtie de apa mai mica (maxim 7%) o rezistenta la compresiune minima este de 35 N/mm2 si este rezistent la inghet. Caramizile klinker distribuite de noi au o absorbtie de apa de 2-6%, rezistenta la presiune de 50-80 N/mm2.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu