joi, 8 mai 2014

Ce este Linoleumul si Covorul PVC?

     Linoleum si Covorul PVC reprezinta acelasi produs avand doar o diferenta de nume. Este realizat din materiale naturale  ulei de in, faina de lemn, rasini, pluta , amestecate in anumite proportii si aplicate pe un strat de iuta. 
       Linoleumul din nefericire duce cu gandul la podelele anoste de acum 20 ani fiind neglijat in piata romaneasca,insa acesta reprezinta o pardoseala foarte eficienta in prezent deoarece are un raport mare calitate-pret si se poate intretine foarte usor. Linoleumul antibacterian are avantajul de a rezista foarte bine in timp, la trafic intens atat domestic cat si comercial dar si capacitatea lui de a nu se deforma atunci cand este presat de obiecte grele.
Ajunge sa il speli cu un mop si ai o podea perfect curata. Daca parchetul trebuie raschetat si lacuit periodic, linoleumul nu-ti va da atatea batai de cap. Este posibil sa necesite cate o noua lipire din cand in cand, insa aceasta este simplu de realizat si nu necesita un buget mare. 
In living, poti face combinatii de culori si imprimeuri, in dormitor ai o suprafata calda pe care sa calci, iar in hol ai o pardoseala usor de curatat, chiar si atunci cand ploua sau e noroi afara.
   Covorul PVC face parte din categoria pardoselilor calde. Acesta este rezistent la intemperii, greu inflamabil, rezistent la substante chimice,stabil la factorii corizivi si poate fi tratat antibacterial si fungic.
Covorul PVC se imparte in trei categorii covor PVC omogen , covor PVC eterogen si covor PVC destinat salilor de sport. Primul este produs intr-un singur strat iar covorul PVC eterogen este multistrat, avand in compozitie o armaturia de fibra de sticla. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu