vineri, 13 iunie 2014

Esente de Parchet si Incalzirea in Pardoseala

        Parchetul si incalzirea prin pardoseala – iata o combinatie tot mai intalnita. Nimic surprinzator pentru cei avizati. Numeroasele tipuri de incalzire instalate sub parchet au inradacinat convingerea ca este perfect posibil sa asociem aceste elemente.\
        Sunt multe motive pentru care incalzirea prin pardoseala este tot mai apreciata. Pe scurt, gradul de confort termic al unui sistem de incalzire prin pardoseala prezinta un raport calitate-pret ideal. In plus, garanteaza confort la o temperatura de exploatare inferioara fata de cea a unui radiator, fapt ce se traduce pe de o parte in costuri reduse si pe de alta intr-un sistem ecologic, ce utilizeaza energia rational.
     Iata cateva sisteme uzitate:

  • incalzire traditionala prin pardoseala: transferul termic se realizeaza prin circulatia apei printr-un sistem de tevi inglobate intr-o sapa subtire (3 – 5 cm peste partea superioara a tevilor), incalzind astfel sapa si pardoseala.
  • incalzire electrica prin pardoseala: variantele pe baza de electricitate nu utilizeaza tevi cu apa calda ci bucle (rezistente electrice) integrate in suport sau rogojini pe care buclele se fixeaza.
  
     Esentele potrivite unui atare sistem trebuie sa fie deci calitative, nu toate soiurile fiind adecvate sistemelor de climatizare. Nici esentele care lucreaza mult, nici cele care presupun un timp pentru schimbul de umiditate nu sunt potrivite. Printre esentele de evitat sunt: eucaliptul, pinul, mesteacanul, rasinoasele si foioasele moi. Speciile ce pot fi asociate fara probleme cu climatizarea prin parchet sunt: parchet stejar,parchet nuc, merbau, afromosia,parchet masiv stejar, tek, bambus, lapacho, cabreuva, morado, iroko, doussie.
.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu